Instagram logo arrow chevron-down chevron smallarrow

Livrare gratuită pentru comenzi mai mari de 300 lei. Comandă Acum.

Your bag

Your bag is empty.

Shop All

Dahlia Couture

Despre mine

CAPITOLUL I

O zi cu soare
10 august 1981

Dahlia
Couture

M
Mă numesc Delia Andreea Lazăr și m-am născut pe 10 august 1981, într-o zi toridă de luni, la Câmpina jud Prahova. Locuiesc în prezent în același orășel boem și cochet. Design-ul vestimentar îl practic de vreo 8 ani. De mică cochetez cu tot ce însemna modă. În familie au existat bunici și străbunici care au fost croitorese de rochii de mireasă și de ocazie.
Am crescut cu mașină de cusut în casă, înconjurată de tipare, ațe, foarfeci și dantele. Mă fermecau texturile. Mereu le pipăiam și îmi imaginam câte un obiect vestimentar din fiecare. Părinții, de profesie ingineri, mult prea practici pentru gustul meu, au dorit întotdeuna pentru mine o carieră sobră. Sunt la baza profesor de română-engleză. În concluzie nu am avut un mentor, dar pot spune că datorită educației deosebite pe care am primit-o atât de la ei cât și de la bunici, unde am copilărit, am reușit să-mi formez gusturi rafinate.
Idolul meu este Coco Chanel. O forță, un model la care zi de zi ma raportez. Este singura femeie din istoria modei de până acum,care a învins principiile misogine, și-a urmat visul și a dăinuit. Cred oarecum în zodii, îmi place să fac paralele în tipologia umană privind din unghiul astrologiei. Cred și că oamenii născuți vara sunt mai creativi decât cei născuți iarna, cât și că persoanele născute ziua sunt mai boeme decât cele născute noaptea. Momentul din zi în care creativitatea atinge cote maxime, în cazul meu este noaptea.
Cu religia am o relație destul de relaxată. Cred în Dumnezeu, consider că el există pretutindeni, nu doar în biserica, așadar nu exagerez cu frecventarea acestui spațiu. Mă rog și mulțumesc adesea celui de Sus. Preoții nu îmi inspiră încredere.

CAPITOLUL II

Drumul ales
Asocierea ALB-NEGRU

Dahlia
Couture

M
Momentul în care am decis că designul este ceea ce trebuie să fac cu adevărat, a fost când mi-am creionat prima mea rochiță de ocazie. Era acum vreo 10 ani când trebuia să merg la un eveniment și nu avusesem timp să cumpăr una deja făcută. Am desenat , am cumpărat elementele necesare , am croit și a ieșit ..o creație unicat. Stupoare…o mulțime de felicitări am primit pentru acea rochie. Atunci am zis: Trebuie să mergi pe acest drum! E drumul tău!
Internetul. Este un mijloc de comunicare, de informare și de socializare. Modul de utilizare face diferența . Artă nu este distrusă de Online. În activitatea mea pot spune că m-a ajutat. Ajung mult mai facil la potențialii clienți. Contactul cu aceștia este mult mai fluid, poți testa cu ușurință gusturile și tendința pieței prin intermediul Internetului. Ești mereu în contact cu marile branduri ce-ti pot folosi că inspirație în noile colecții. Lucrarea de care sunt cea mai mândră? Nu am așa ceva. Sunt mândră de toate creațiile mele. Sunt unice. Pentru că noi oamenii, pentru care ele sunt realizate, suntem Unici.
Să fii designer în zilele noastre este întradevăr o provocare. Printre atâtea articole de serie ce impanzesc magazinele, să vii tu cu creații unicat este un act de curaj. Dar eu sunt Leoaică, am curaj destul , determinare și cel mai important, muuuulta pasiune! Dacă ești serios, vii cu un strop de Altceva în piață, poți trăi din Pasiunea ta transformată în business. Dacă implicarea este 100% , asta clar necesită să nu ai alte afaceri în paralel, crești și te dezvolți armonios.
Acum să vorbim puțin și despre omul Delia Lazăr. Ok! Muzică. Îmi place cam orice gen.Le ascult pe rând în funcție de starea de spirit. Îmi place să dansez la fel de mult. Mâncare preferată: tot ce e făcut cu …suflet! Mâncarea tradițional românească este delicioasă! Agreez în acealsi timp și bucătăria italiană și cea grecească. Ah ..dulciurile franțuzești și turcești sunt demențiale. Îmi place vinul roșu. Destinație de vacanță preferată??? Ador călătoriile!!! E sublim să descoperi noi civilizații, oameni și obiceiuri, peisaje și istorii. Oriunde ai ce vizită este o destinație ideală de vacanță! Culorile! Mă joc zi de zi cu ele! Îmi plac toate împreună in anumite ipostaze, îmi plac separat in alte conjuncturi dar ceea ce mi se pare cu adevărat sublim este asocierea ALB-NEGRU.

Calitate Excepțională

DAHLIA

Made in Romania

Abonare pentru newsletter.

Primești știri și coduri promoționale.